Peter Rudolf Zeilinger, numit membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Upstream, începând cu 1 aprilie 2016

Peter Rudolf Zeilinger, numit membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Upstream, începând cu 1 aprilie 2016

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud Estul Europei, anunța numirea lui Peter Rudolf Zeilinger în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Upstream, începând cu 1 aprilie 2016, ca urmare a renunțării lui Gabriel Selischi la mandatul de membru al Directoratului.

Gabriel Selischi îşi va continua cariera în cadrul Grupului OMV, fiind propus Vicepreşedinte Senior responsabil pentru conducerea activitățilorGrupului OMV in zona Australasia.

Rainer Seele, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom: “Îi mulțumim lui Gabriel Selischi pentru eforturile sale care au contribuit la obţinerea unor rezultate bune de către divizia de Upstream, din care menţionez creşterea producţiei anuale de hidrocarburi în România după mulţi ani de declin precum şi progresele înregistrate în explorarea perimetrului Neptun Deep. Doresc de asemenea să îl felicit pentru noua poziţie în cadrul Grupului OMV, care contribuie la dezvoltarea în continuarea experienţei sale internaţionale.”

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom: „Faptul ca Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operaţiunile Upstream din zona Australasia la nivelul întregului grup OMV este încă o confirmare a valorii specialiştilor romani din domeniul de petrol si gaze. De asemenea, mă bucura revenirea in Romania a lui Peter Zeilinger şi am convingerea ca va continua cu succesproiectele diviziei de Upstream.”

În conformitate cu prevederile art. 18.11 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Peter Rudolf Zeilinger a fost numit membru al Directoratului, începând cu data de 1 aprilie 2016, pentru perioada rămasă din mandatul lui Gabriel Selischi,respectiv până la data de 17 aprilie 2019.

Gabriel Selischi şi Peter Rudolf Zeilinger vor lucra împreună pentru a asigura o bună tranziție, sprijinind, totodată, echipa Upstream a OMV Petrom în atingerea ambițioaselor sale obiective strategice de afaceri.

Peter Zeilinger s-a născut în anul 1965 la Freising / Germania. A absolvit un master cu specializarea ingineria petroliera la Universitatea din Clausthal-Zellerfeld, Germania. Peter Zeilinger a deținut o serie de poziții atât de management, cât şi tehnice în cadrul Grupului OMV, precum şi în cadrul OMV Petrom, inclusiv poziția de Director Domestic Assets al OMV Petrom în perioada 2008-2011.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din sud-estul Europei, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

În ultimii 10 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate.

 

 

Tags:
Ultima oră
08:50 - Adrian Vasilescu (BNR): „Haosul liberalizării pieței a determinat o creștere de 46% a prețurilor la energie în România, caz unic în UE”. Care sunt perspectivele cu privire la inflație, pentru 2022
08:30 - Anunțul dr. Tudor Ciuhodaru, despre varianta Omicron: „Prin prisma mutațiilor e o variantă îngrijorătoare, dar aceste lucruri trebuie să se confirme și în viața reală” (VIDEO)
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)