Petru Movilă: Guvernul nu are nimic clar, predictibil, stabil. Românii nu vor putea să își susțină și facturi la energie, și combustibil la pompă, și taxe și impozite mărite (VIDEO)

Petru Movilă: Guvernul nu are nimic clar, predictibil, stabil. Românii nu vor putea să își susțină și facturi la energie, și combustibil la pompă, și taxe și impozite mărite (VIDEO)
Foto: Facebook @ Petru Movilă

Președintele executiv al PMP, Petru Movilă, a vorbit despre posibilitatea de a fi majorate taxele locale, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a acuzat Guvernul că „nu are nimic clar, predictibil, stabil”.

Petru Movilă (PMP), pe B1 TV, despre posibilitatea de fi majorate taxele locale

„În primul rând, responsabilitatea pentru valoarea taxelor și impozitelor locale este în totalite a administrației locale pentru că pe legea privind autonomia locală și finanțele publice locale fiecare consiliu local este cel care stabilește valoarea taxelor și impozitelor în localitatea respectivă”, a declarat președintele executiv al PMP.

„Este o încercare, alta la număr, prin care se transferă anumite cheltuieli sau se înceacă transferarea unor cheltuieli către administrațiile publice locale, încercând Guvernul să scape de transferul de la bugetul centralizat către administrații locale a unor sume necesare pentru școli, pentru sănătate, pentru asistență socială, responsabilitățile pe care administrațiile publice le au”, a continuat el.

„De asemenea, foarte important este de spus, chiar și în condițiile în care vor crește ipotetic aceste taxe, peste 80% din administrațiile locale nu se pot susține singure măcar ca aparat propriu din impozitele și taxele care sunt colectate de la cetățeni, societăți comerciale”, a adăugat Petru Movilă.

Petru Movilă spune că „problema este foarte gravă”.

„Arată clar încă o dată că Guvernul României nu are nimic clar, predictibil, stabil. Mai mult decât atât, nu este capabil să fie corect și să aibă parteneriatele transparente, colegiale, dacă putem spune, și mai ales corecte inclusiv cu asociațiile profesionale, cu organismele administrației publice locale. Dacă domnul Toma, primarul de la Buzău a spus așa ceva, clar problema este cât se poate de gravă la nivel național”, susține Petru Movilă.

„Noi, PMP, spunem clar că românii nu vor putea să își susțină și facturi la energie, și combustibil la pompă, și taxe și impozite mărite, în condițiile în care și Ciolacu, și Ciucă au uitat să spună următorul lucru: da, în România, poate sunt taxe și impozite mai mici ca în alte țări, dar și veniturile – noi trebuie să corelăm pachetul global național de venituri, de servicii și taxe și impozite, așa cum în alte țări sunt corelate între ele”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe