Petrolul este în cădere liberă. Analiști: Prețurile pot coborî sub 65 de dolari/ baril

Petrolul este în cădere liberă. Analiști: Prețurile pot coborî sub 65 de dolari/ baril
Foto: Pixabay

Prețul petrolului și-a accelerat marți prăbușirea, deoarece temerile legate de o recesiune în țările consumatoare de țiței, care ar putea distruge cererea, au depășit îngrijorările legate de întreruperile de aprovizionare, potrivit AFP.

Recesiunea dă de pâmânt cu prețul petrolului

Până la ora 16:10 GMT (18:10 la Paris), țițeiul Brent din Marea Nordului cu livrare în septembrie era în scădere cu 9,05%, la 103,23 dolari, după ce scăzuse cu aproape 10%.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în august, a scăzut cu 8,48%, la 99,24 dolari, coborând sub 100 de dolari pe baril.

Temerile legate de recesiune reduc perspectivele privind cererea de petrol și împing prețurile în jos”, a declarat pentru AFP Ipek Ozkardeskaya, analist la Swissquote.
WTI din SUA a alunecat sub simbolica cifră de 100 de dolari pe baril, pentru prima dată în aproape două luni.

În condițiile în care petrolul a coborât sub acest important „prag psihologic”, analistul indică posibilitatea ca prețurile să scadă până la următorul nivel fatidic de 85 de dolari pe baril.

Într-un scenariu de recesiune, analiștii Citi prevăd chiar o scădere a prețului petrolului la 65 de dolari pe baril până la sfârșitul anului, iar apoi la 45 de dolari dacă Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec+) nu intervine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)