HALUCINANT! PIERDERI anuale de miliarde de euro din cauza INCOMPETENȚEI angajaților statului

HALUCINANT! PIERDERI anuale de miliarde de euro din cauza INCOMPETENȚEI angajaților statului

Statul român pierde sute de milioane de lei anual din cauza abuzurilor și a incompetenței angajaților din sectorul public, fie că este vorba de contracte ilicite, de condamnări abuzive sau de starea precară a infrastructurii.

Exemple în acest sens sunt perderile Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) care a fost implicată în primele zece luni ale anului trecut 73 de procese legate de contractele de privatizare, scrie capital.ro.

Valoarea daunelor acordate reclamanţilor a ajuns la aproape 300 de milioane de lei. Alte 700 de milioane de lei au fost plătite începând din 2009 ca urmare a unor dispute implicând statul român și aproape 250 de milioane de lei au fost achitate în 2008 drept compensaţii păgubiţilor FNI.

Pierderi uriașe sunt cauzate și de problemele din justiție! Numeroase sunt cazurile în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis în favoarea unor cetăţeni români care au reclamat fie cazuri ca cele de mai sus, fie rele tratamente în timpul investigaţiilor penale, a arestului preventiv ori a detenţiei. În perioada 1994-2014, conform unui studiu realizat de judecătorul Dragoş Călin, cuantumul despăgubirilor ce a trebui să fie achitate ca urmare a deciziilor CEDO a fost de peste 55 de milioane de euro.

Și starea infrastructurii cauzează pierderi uriașe! Emblematic este cazul tinerei care, în 2014, a primit o despăgubire de un milion de euro de la CNADNR pentru că, în urmă cu opt ani, şi-a pierdut un braţ într-un accident de circulaţie din cauza unui parapet defect.