Plafonul pentru credite la "Prima Casă" a fost majorat cu încă 400 milioane lei

Plafonul pentru credite la "Prima Casă" a fost majorat cu încă 400 milioane lei

Plafonul pentru creditele din programul „Prima Casă” destinate persoanelor fizize a fost majorat cu încă 400 milioane lei, sumă nefolosită până în prezent pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din fonduri UE. Suplimentarea de fonduri a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Executivului Corneliu Calotă, a arătat că alocarea în acest scop a 400,5 milioane lei din plafonul destinat programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României, a fost decisă întrucât din acest plafon, în sumă de 100 milioane euro pentru 2014, nu a fost acordată nicio garanţie.

Calotă a precizat totodată că tranşa anterioară, de aproape 500 milioane lei, alocată din plafonul pentru achiziţia de locuinţe ANL prin programul Prima Casă a fost deja epuizată.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)