Plafonul suplimentar pentru PRIMA CASĂ va fi distribuit începând de luni. Ce bănci nu mai fac parte din program

Plafonul suplimentar pentru PRIMA CASĂ va fi distribuit începând de luni. Ce bănci nu mai fac parte din program
foto: psnews.ro

Plafonul suplimentar pentru programul Prima Casă, în valoare de 500 de milioane de lei va fi distribuit începând de luni, băncilor comerciale.

Pelista ministerului nu mai apar băncile Alpha Bank și Intesa Sanpaolo Bank, partenere până acum în program, conform DCnews.

'Ministerul Finanțelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, suma totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanții pentru programul Prima Casă. Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit', se precizează în comunicat.

'Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanții care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului Prima casă a fost adoptată de Guvern în ședința din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori', se mai arată în comunicat.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al Programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe