Platforma industrială RAFO Oneşti a fost achiziționată de omul de afaceri Gruia Stoica

Platforma industrială RAFO Oneşti a fost achiziționată de omul de afaceri Gruia Stoica
sursa foto: Facebook

Platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești a fost achiziționată de compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de Casa de Insolvență Transilvania (CITR).

”Tranzacția de vânzare a activului afost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onești, în cadrul procedurii de insolvență, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, se preccizează într-un comunicat CITR.

RAFO Onești, pe mâinile omului de afaceri Gruia Stoica

Roserv Oil este o societate nou-înființată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel național de terminale logistice atât pe partea de containere, dar și depozite pentru produse petroliere. În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei RAFO Onești, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele RAFO Onești devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului GRAMPET.

CITR precizează co ddată cu preluarea de către Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puțin 600 de locuri de muncă iar prima fază a proiectului care implică activele tranzacționate va genera peste 200 de locuri de muncă. În perioada imediat următoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalațiilor existente.

În toată perioada de insolvență, plaforma RAFO Onești a fost păstrată în stare de conservare de către CITRși a facut obiectul unei intense promovări. În ultimii 3 ani CITR a propus spre vânzare platforma RAFO derulându-se peste 10 proceduri de valorificare. Platforma RAFO a fost promovată atât în România, cât și internațional și au existat peste 100 de contacte directe pentru acest activ.

Gruia Stoica, condamnat în primă instanță lapatru ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat în luna aprilie la patru ani de închisoare cu executare, pentru constituirea de grup infracţional organizat. Decizia Tribunalului Iaşi nu este definitivă.

Gruia Stoica a fost trimis în judecată alături de alte două persoane, Vasile Didilă şi Vasile Răducan, pentru „constituirea unui grup infracţional organizat participaţie improprie la evaziune fiscală”. Gruia Stoica mai avea o condamnare de doi ani și jumătate, cu suspendare.