Ponta şi Georgescu discută cu delegația comună a FMI, CE și BM reducerea TVA la alimente și creșterile salariale

Ponta şi Georgescu discută cu delegația comună a FMI, CE și BM reducerea TVA la alimente și creșterile salariale
Foto: businessmagazin.ro

Primul-ministru Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, vor avea miercuri o nouă întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale. Întâlnirea va avea loc la ora 13:00 la Palatul Victoria.

Pe ordinea de zi sunt măsurile pe care Guvernul intenţionează să le ia, şi anume reducerea TVA-ului pentru alimente la 9% şi acordarea celei de-a doua tranşe de majorări salariale.

Oficialii fondului sunt îngrijoraţi de faptul că executivul nu va avea banii necesari pentru a aplica aceste hotărâri. Asta în condiţiile în care, secretarul de stat, Liviu Voinea anunţa recent că România trebuie să se împrumute de pe piaţa internă iar premierul Victor Ponta vorbea despre reînnoirea acordului cu FMI.

Mați, la finalul ședinței de Guvern, premierul Victor Ponta a afirmat că, pe baza discuțiilor avute cu ministrul Finanțelor și cu guvernatorul BNR, poate spune că Guvernul și-a îndeplinit toate obligațiile privind deficitul bugetar, reformele structurale și va respecta prevederile acordului încheiat cu instituțiile financiare internaționale.

„În rest, a little bit concerned (un pic îngrijorat n.r.), toți suntem un pic îngrijorati de ceea ce a fost, din punctul meu de vedere. Pe 29 iulie s-a încheiat ca și criza politică, iar instituțiile statului, fie că vorbim de Banca Națională, de Ministerul de Finanțe, de celelalte instituții ale statului, au asigurat și vor asigura în continuare și stabilitate, și predictibilitate”, a spus Ponta.