Poșta Română: 2.400 de angajați vor fi dați afară, în cadrul primului val de concedieri

Poșta Română: 2.400 de angajați vor fi dați afară, în cadrul primului val de concedieri

2.400 de persoane vor fi date afară de la Poşta Română, după ce au acceptat să facă parte din primul val al concedierii colective. Va urma un al doilea val de concedieri, după ce la nivelul întregii companii se va efectua testarea profesională a fiecărui angajat. La finalul procesului de restructurare, din cadrul Poştei Române vor fi disponibilizaţi în total 3.650 de angajaţi.

Concedierile fac parte din procesul de restructurare a Poştei Române ce are ca obiectiv creşterea veniturilor companiei, dar şi a echilibrului dintre volumul de muncă şi numărul de angajaţi.

Până pe 10 septembrie aproape 2.400 de angajaţi ai Poştei vor fi concediaţi.

”După preavizul de 20 de zile lucrătoare obligatoriu, se va produce efectiv desfacerea contractului de muncă. Salariații care vor fi disponibilizați vor primi salarii compensatorii în baza contractului colectiv de muncă”, a declarat liderul sindicatelor din Poștă, Ionel Oțelea.

Angajaţii care rămân vor fi testaţi profesional pentru a-şi demonstra cunoştinţele. În urma acestor testări, alţi 1.300 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. La finalul acestui proces de restructurare, peste 10% dintre angajaţii vor părăsi compania. Poşta Română operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională şi avea, la 31 decembrie 2012, aproape 33.000 de angajaţi.

2.400 de angajati, dati afara de la Posta Romana

Embed: