Premiile pentru medaliaţii la JO, finanţate inclusiv din accizele pentru ţigări şi alcool

Premiile pentru medaliaţii la JO, finanţate inclusiv din accizele pentru ţigări şi alcool
Foto: enational.ro

Ministerul Educaţiei a primit 12,9 milioane lei pentru acordarea de premii medaliaților de la Jocurile Olimpice, finanţarea totală fiind asigurată atât din Fondul de rezervă bugetară, cât şi din accizele percepute de stat la ţigări şi alcool, informează Mediafax.

”Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va efectua premierea din suma aprobată din Fondul de rezervă bugetară, din sumele repartizate în 2012 de Ministerul Educaţiei, prin Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, precum şi din sumele aflate în sold la 31 decembrie 2011, provenite din taxele şi accizele aplicate la nivel naţional pentru ţigarete, ţigări şi băuturi alcoolice”, se arată într-un comunicat.

Premiiile pentru medaliați au fost dublate printr-o Hotărâre de Guvern, astfel că premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro.

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va acorda premii totale în valoare de cinci milioane de euro în urma rezultatelor înregistrate de delegaţia României la JO.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare