Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Sistemul bancar nu și-au revenit după criza economică

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Sistemul bancar nu și-au revenit după criza economică
Foto: sfin.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, consideră că România nu și-a revenit după criza financiară din 2008, potrivit dcnews.ro.

Mihai Daraban a spus că băncile continuă să aibă active imobilizate pe care nu le pot vinde la prețul pieței de acum.

„Eu cred că sistemul bancar nu și-a revenit după 2008. Efectele acelelei bule a derivatelor, acea supraevaluare a activelor care a fost înainte de 2008, nu s-au încheiat. Băncile sunt în continuare în suferință pentru că au active imobilizate, greu de vândut la prețul pieții de acum.

Băncile sunt într-un cerc vicios pentru că au trecut de la un risc maxim, își asumau toate riscurie, finanțau și câini de pe stradă, în partea cealată unde fără un equity solid din partea celui care solicită împurmut, nu mai bagă bani în economia reală”, a spus Mihai Daraban.

PreședinteleCamerei de Comerț și Industrie a României consideră că guvernele nu vor mai sprijini băncile.

„Perioada bailout-urilors-a terminat. Am văzut la nivel de 2008 cum bănci de reputație mondială, multe dintre ele prezente și la noi, au fost srpijinite de guvernele lor. Cred că acea fază de sprijinire de către guverne s-a încheiat”, a mai spus președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia