CORONAVIRUS | Prețul petrolului american a scăzut sub 20 de dolari pe baril

CORONAVIRUS | Prețul petrolului american a scăzut sub 20 de dolari pe baril

Prețul petrolului din SUA a scăzut sub 20 de dolari pe baril la puțin timp după redeschiderea tranzacțiilor, aproape de cel mai scăzut nivel din 18 ani.

Astfel, valoarea de referință a Statelor Unite, cunoscută sub denumirea de West Texas Intermediate sau WTI, a atins un nivel minim de 19,92 dolari pe baril, pierzând peste 6%.

Totodată, referința internațională Brent a pierdut 6% și a atins nivelul scăzut de 23,03 dolari pe baril, cel mai mic din 2002.

În ultima lună, prețurile petrolului au scăzut cu mai mul de jumătate din cauza blocajelor economice din Europa și America de Nord care au micșorat cererea de petrol. În caz, analiștii prognozează o o scădere a consumului de până la un sfert din consumul normal, scrie ft.com.

În același timp, odată cu acumularea ofertei, din cauza războiului prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia, comercianții cred că surplusul ar putea fi de 25 m barili pe zi de luna viitoare. Acest lucru ar putea copleși capacitatea de stocare la nivel mondial în câteva săptămâni.

Se preconizează că prețurile vor rămâne sub presiune până când piața se va ajusta și probabil producătorii vor fi obligați să închidă producția la o scară nemaivăzută în industria petrolieră modernă.

Reamintim că, prețul petrolului a început să scadă de la extinderea pandemiei de coronavirus, care a ajuns în majoritatea statelor din lume.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 722.000 de cazuri la nivel global, peste 151.700 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 33.900 de oameni.

România a ajuns la 1.815 de cazuri de COVID-19, cu 55 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 52 pacienți.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 206 au fost declarate vindecate și externate. Din nefericire, alte 43 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.213 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 162.374 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.