Prețul ambalajelor a crescut cu peste 30%. Cei care iau mâncare la pachet încep să simtă scumpirea

Prețul ambalajelor a crescut cu peste 30%. Cei care iau mâncare la pachet încep să simtă scumpirea
Prețul ambalajelor a crescut cu peste 30%, sursă foto: captură YT

Ambalajele scumpesc şi mai mult mesele românilor. Caserolele, pungile sau tacâmurile reprezintă 10-12 la sută din costul total al unui prânz luat la pachet.

După câteva zile, suma care se strânge din banii pentru ambalaje nu e deloc neglijabilă

Dacă anul trecut preţurile ambalajelor erau stabile, acum acestea au crescut cu peste 30%. Producătorii, dar şi proprietarii de localuri spun că această creştere bruscă i-a afectat atât ei, cât şi pe consumatori.
Un prânz la o cantină costă circa 30 de lei.

Din aceşti bani, aproape 4 lei sunt pentru ambalaje, adică 11%. Dintr-un alt prânz de 23 lei, 3 lei costă ambalajele, ceea ce reprezintă şi mai mult, aproape 13%. Unii oameni consideră această sumă exagerată, alţii au găsit soluţii.

Proprietarii de localuri susţin că în afară de preţurile foarte mari, a crescut şi termenul de livrare al produselor.

Pentru a nu cheltui chiar şi zeci de lei pe săptămână doar pe ambalaje, acestea s-ar putea refolosi

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)