PREȚURILE din Alba Iulia au EXPLODAT înainte de 1 decembrie! Cât costă să vezi parada militară din balcon

PREȚURILE din Alba Iulia au EXPLODAT înainte de 1 decembrie! Cât costă să vezi parada militară din balcon

Prețurile pentru cazare de la hotelurile, pensiunile şi împrejurimile din Alba Iulia au crescut foarte mult în ultimele luni, în condiţiile în care autorităţile se aşteaptă la participarea unui număr de peste 100 de mii de persoane cu ocazia paradei militarede 1 decembrie.

Criza de spaţii de cazare a făcut ca mulţi dintre proprietarii de locuinţe din Alba Iulia să aleagă să meargă concediu în minivacanţa de 1 Decembrie pentru a oferi spaţiul propriu pentru închiriat pentru cele trei nopţi, 29 noiembrie – 2 decembrie, închiriindu-le cu preţuri foarte mari, potrivit ziarulunirea.ro.

Astfel, un apartament de 60 de metri pătraţi, cu un dormitor şi o cameră de zi, cu o bucătărie utilată complet şi cu o baie cu articole de toaletă gratuite, amplasat într-unul din blocurile din „zona zero”, având vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfăşura principalele manifestări, este disponibil în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei.

Așadar, prețul pentru chirie în perioada 30 noiembrie- 2 decembrie este mai mare de 30 de ori decât acum.

De asemenea, un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfăşura o licitaţie până în 15 noiembrie, cu preţul pornind de la 500 de euro, urmând ca banii obținuți să fie folosiți la organizarea unei petreceri de Crăciun pentru copiii unei grădiniţe.

Autorităţile locale pregătesc un program special dedicat manifestărilor Centenarului care se va întinde pe perioada a trei zile, din 30 noiembrie şi până în 2 decembrie În general, de 1 Decembrie, cele câteva garsoniere care mai pot fi încă închiriate în Alba Iulia au preţuri de 4.000-5.500 de lei. Hotelurile, pensiunile şi motelurile din Alba Iulia şi oraşele învecinate au deja camerele rezervate de luni de zile, pentru multe dintre acestea fiind şi achitate sumele cerute.