Prețuri de Saint-Tropez la Mamaia. Cât costă berea, apa și închirierea unui șezlong

Prețuri de Saint-Tropez la Mamaia. Cât costă berea, apa și închirierea unui șezlong
Plaja din Mamaia / Foto: Hepta.ro

Stațiunea Mamaia este binecunoscută drept cea mai scumpă destinație de vacanță de pe litoralul românesc. În zona de nord, unde s-au construit numeroase clădiri rezidențiale, unde se află cluburile de fițe, adaosurile comerciale pentru produsele de zi cu zi au ajuns la paroxism.

Berea, sucul și apa pot fi considerate produse de lux pentru unii români care ajung în Mamaia. Într-un club din stațiune, prețul pentru o bere este de 28 de lei, apa plată este 15 lei, iar pe un suc, turiștii trebuie să plătească 20 de lei. De asemenea, un pahar de şampanie îl cumperi cu aproximativ 50 de lei.

Cât costă un șezlong pe plaja din Mamaia

Prețuri piperate sunt și în hypermarket-uri, unde o sticlă de apă plată la 2 litri sare de 10-12 lei, iar cea de 0,5 litri trece de 8 lei. Într-un magazin obișnuit, o sticlă mare de apă costă până în 3 lei, iar cea la jumătate în jur de 2 lei.

Turiștii trebuie să scoată mulți bani din buzunar și pentru șezlonguri. În Mamaia Nord, șezlongurile și bungalourile ajung și la 100 de lei pe zi. Prețurile medii sunt de 50-60 de lei. Pentru un baldachin, însă, tarifele ajung până la 250 de lei.

La vecinii din Năvodari, prețurile sunt mult mai accesibile. Închirierea unui șezlong costă 15-20 de lei, cu anumite majorări în weekenduri.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort