Prețurile pe litoralul românesc au crescut semnificativ. Apa costă cât berea, turiștii vin cu produse de acasă

Prețurile pe litoralul românesc au crescut semnificativ. Apa costă cât berea, turiștii vin cu produse de acasă
Foto: Administrația Națională ”Apele Române”

Tot mai mulți români merg în vacanță pe litoralul românesc, însă nu se pot bucura la cote maxime de vacanță din cauza prețurilor exagerate. De exemplu, valoarea  băuturilor și la înghețată a ajuns să fie enorm, iar apa are același preț ca berea.

Vacanța în stațiunile de pe litoral a devenit un lux pentru români. Aceștia trebuie să scoată sume mari din buzunar pentru băuturi sau  mâncare, iar unii dintre ei au ales să își aducă produse de acasă pentru a face față scumpirilor.

Prețuri exagerate pe litoralul românesc

Turiștii de la malul mării au declarat că nu pot să se bucure de nimic fără să scoată din buzunar măcar 100 de lei pe zi. „Sunt peste 30 de grade la mare așa că trebuie neapărat să ne oprim undeva și să ne răcorim. Am hotărât să cumpăr o înghețată. Vă rog să îmi dați 2 cupe de înghețată. O cupa e la prețul de 7 lei. Gata am luat o înghețată acum fug cu ea direct pe plajă pentru că deja începe să se topească”.

După cei 14 lei achitați pe îngheţată, alţi 10 lei vor fi scoși din buzunar pentru un pahar de bere. Costă între 6 și 10 lei. „Depinde de gramaj”, a declarat un  comerciant., conform evz.ro.

Turiștii își pregătesc mâncarea de acasă

Mulți dintre turiștii români nu își permit să cheltuie atât de mult pe litoral, iar unii dintre ei recunosc că au venit cu produsele pregătite de acasă.

„S-au scumpit. Nu foarte mult dar s-au scumpit. Dacă la magazinul de cartier un suc e 3 lei, pe plajă e 4,5 lei. Berea am venit cu ea din magazinul de cartier, în sacoșă. Ajunge și la 10 lei la pahare. Paharele nu sunt pline”, a povestit  unul dintre turiștii de pe plajă.

Urmăriți B1TV.ro și pe