Prețurile petrolului au atins miercuri cel mai scăzut nivel din ultimele patru săptămâni, pe fondul stocurilor peste așteptări din SUA

Prețurile petrolului au atins miercuri cel mai scăzut nivel din ultimele patru săptămâni, pe fondul stocurilor peste așteptări din SUA
Foto simbol: Pixabay

Prețurile petrolului au atins miercuri la un minim al ultimelor patru săptămâni, în contextul în care stocurile de țiței din SUA au depășit așteptările, relatează Reuters.

Prețurile petrolului au atins miercuri cel mai scăzut nivel din ultimele patru săptămâni

Contractele futures la țițeiul Brent au scăzut cu 2,73 dolari (3,2%) și au ajuns la 81,99 de dolari pe baril, în timp ce cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,05 dolari (3,6%) până la 80,86 de dolari.

Ambele benchmark-uri au înregistrat, astfel, cea mai mare scădere procentuală de la începutul lunii august și totodată cel mai scăzut nivel de închidere după 7 octombrie pentru Brent, respectiv după 13 octombrie în cazul WTI.

Stocurile săptămânale de țiței din SUA au crescut cu peste 3,3 milioane de barili, depășind așteptările, însă stocurile de benzină au scăzut la cel mai mic nivel după noiembrie 2017.

OPEC+, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și partenerii săi, se reunește joi și ar urma să reconfirme planurile de creștere lunară a livrărilor.

Grupul BP anunțase marți că va majora investițiile în petrol și gaze de șist din SUA până la 1,5 miliarde de dolari în 2022. Producția din SUA a ajuns la 11,5 milioane de barili pe zi, egalând cel mai ridicat nivel din acest an.