Preţurile producţiei industriale au scăzut în august cu 0,2%

Preţurile producţiei industriale au scăzut în august cu 0,2%
Foto: capital.ro

Preţurile producţiei industriale din România au scăzut în august, faţă de luna precedentă, cu 0,2%, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu august 2012, preţurile au crescut cu 0,6%.

Pe piaţa internă, preţurile au scăzut faţă de iulie cu 0,6%, iar pe piaţa externă au înregistrat o creştere cu 0,5%. Statistica menţionează că faţă de august 2012 preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,6%, cu 1,7 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 3,3 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă.

Ultima oră
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea
16:12 - Ședință cu scandal în Parlament. Enervat de întrebările despre gestionarea pandemiei, Raed Arafat a părăsit ședința Comisiei pentru drepturile omului
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)