Primăria Bucureşti vrea să atragă aproximativ două miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni

Primăria Bucureşti vrea să atragă aproximativ două miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni
Foto: gandul.info

Primăria Bucureşti vrea să atragă până la 2,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni în lei cu scadenţe de 3, 5, 7 şi 10 ani, potrivit unor surse din piaţă, citate de Mediafax.

Emisiunea, de câte 550 de milioane de lei pentru fiecare maturitate, va avea scadenţe pe 4 mai 2018, 4 mai 2020, 4 mai 2022 şi 4 mai 2025.

Primăria Capitalei a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că intenţionează să emită obligaţiuni denominate în lei, care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a rambursa obligaţiunile scadente la 22 iunie 2015.

În 2005, Primăria Municipiului Bucureşti s-a împrumutat cu 500 milioane euro de pe pieţele externe pentru a construi pasajul suprateran Basarab, pentru achiziţia de tramvaie noi şi pentru reabilitarea infrastructurii urbane.
La momentul emisiunii, Primăria Bucureşti a obţinut cel mai bun randament al unei autorităţi locale din România şi chiar sub randamentul de la acea vreme pentru titlurile suverane.

Ministerul Finanţelor Publice are în plan atragerea a mai puţini bani de pe piaţa locală prin vânzarea de obligaţiuni în aprilie, pentru a permite Primăriei Bucureşti să vândă obligaţiuni municipale în valoare de până la 500 de milioane de euro, potrivit directorului Trezoreriei Statului, Ștefan Nanu.

Tags: