Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte"

Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte"
Foto: olteniteanul.ro

Companiile din industria metalurigică găsesc foarte greu tineri ingineri bine pregătiți, deoarece interesul pentru acest domeniu este foarte scăzut, potrivit lui Nicu Durău, human resources & general affairs director în cadrul producă­torului de aluminiu Alro Slatina şi Alrum Tulcea.

Avem ceva probleme la recrutarea inginerilor. Se mai găsesc absolvenţi, nu atât de mulţi pe cât ne-am dori ca să îi putem tria (la fel cum fac angajatorii din industria auto – n.red.). S-a pierdut mult din interesul pentru industria metalurgică, sunt puţin absolvenţi din păcate şi majoritatea sunt slab pregătiţi. Dincolo de asta, ei nu ştiu engleză sau ştiu foarte puţină, ceea ce nu le permite să se dezvolte în condiţiile în care în companiile de astăzi aceste cunoştinţe sunt de bază”, spune Nicu Durău pentru ZF, adăugând că tinerii trebuie să depășească rapid acest ”handicap” al limbii.

Nicu Durău coordonează politicile de resurse umane pentru 2.500 de angajați la Slatina, respectiv 700 de oameni la Tulcea.  

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)