Proiect: Românii ar putea beneficia de extinderea termenul de plată a facturilor de la 15 la 30 de zile

Proiect: Românii ar putea beneficia de extinderea termenul de plată a facturilor de la 15 la 30 de zile
Foto: radiounirea.ro

Românii care nu își plătesc facturile la timp ar putea primi în curând o veste bună din Parlament! Un nou proiect de lege prevede extinderea termenul de plată a facturilor de la 15 la 30 de zile, la fel ca pentru firme, potrivit libertatea.ro.

Deputatul PMP Petru Movilă a depus un proiect de lege în Parlament pentru dublarea termenului de plată pentru facturile românilor.

„Este o discriminare între români și firme. Societățile comerciale au termene de plată la 30 de zile, iar cetățenii nu sunt păsuiți decât 15 zile. Este incorect acest lucru. Mulți nu își iau leafa în intervalele date de companiile la care au de dat bani și rămân fără telefon, gaze, curent sau alte servicii. Cred că ar fi de bun simț ca și oamenii de rând să aibă o lună la dispoziție pentru a-și achita datoriile”, a declarat Movilă.

Potrivit noii legi, dacă un client nu poate da banii nici în termen de 30 de zile, va exista posibilitatea înțelegerii cu creditorul ca acesta să-l mai păsuiască pe debitor încă cel mult 15 zile, după care îl va anunța că i se întrerupe furnizarea de servicii.

Ultima oră
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului