PSA Peugeot Citroen anunță pierderi de 819 milioane de euro în primul semestru al anului

PSA Peugeot Citroen anunță pierderi de 819 milioane de euro în primul semestru al anului
Foto: Infotruck.blogspot.com

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător de automobile din Europa, a raportat pierderi de 819 milioane de euro în prima jumătate a anului. Pierderile sunt cauzate de recesiunea cu care se confruntă Europa, principala piață de desfacere a companiei franceze, relatează Sky News.

Prețurile acțiunilor Peugeot s-au înjumătățit din luna martie. În aceeași perioadă a anului trecut producătorul auto francez raportase un profit de 805 milioane euro.

Compania nu se așteaptă la o revenire a pieței europene în viitorul apropiat, și a precizat că prevede o contractare a acesteia cu 8% în viitorul apropiat.

Peugeot a anunțat la începutul acestei luni că va închide o uzină importantă din Franța și va concedia 8.000 de angajați, ca parte a unui plan prin care încearcă să economisească 2,5 miliarde euro până în 2015.

Același plan prevede și o reducere a costurilor în urma unei alianțe cu General Motors. Aproximativ jumătate din aceste economii (1 miliard euro) vor fi obținute anul acesta.

”Grupul trece prin momente grele. Adâncirea și persistența crizei are un puternic impact asupra afacerilor noastre din Europa și este necesară reorganizarea producției din Franța și o reducere a costurilor structurale”, a declarat Philippe Varin, directorul general al companiei.