PSD, despre compensarea la carburanți: Respectăm decizia premierului, dar credem că decizia noastră ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor

PSD, despre compensarea la carburanți: Respectăm decizia premierului, dar credem că decizia noastră ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Social Democrat spune că respectă „decizia premierului” Nicolae Ciucă în ceea ce privește soluția pentru reducerea prețurilor la carburanți, dar „credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mai apropiate de așteptările românilor”.

După ședința de Guvern de joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat „o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă”. Liberalul a precizat că mecanismul v fi aplicat pe o perioadă de trei luni și că, la final, Guvernul va analiza „dacă va fi necesar un set nou de măsuri”.

PSD consideră că alternativa sa pentru reducerea prețurilor la carburanți „ar fi fost mai bună”

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani. Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor”, se arată în comunicatul transmis joi de social-democraților.

Potrivit PSD, „în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari”.

„De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, mai spun social-democrații.

Urmăriți B1TV.ro și pe