PSD insistă ca principiul solidarității să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România. Ce a declarat Marcel Ciolacu

PSD insistă ca principiul solidarității să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România. Ce a declarat Marcel Ciolacu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că a insistat și că va insista în continuare în coaliția de guvernare ca principiul solidarității între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România.

PSD: Principiul solidarității trebuie să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România

Social-democrații au transmis vineri un comunicat de presă prin care salută decizia coaliției de a accepta propunerea PSD privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei astfel încât la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%.

„Totodată, PSD își manifestă încrederea că partenerii de guvernare vor agrea și celelalte două propuneri privind supraimpozitarea cu 40% a salariilor foarte mari și cu până la 90% a pensiilor speciale care depășesc semnificativ pensia medie din România”, spune PSD.

Liderul partidului, Marcel Ciolacu, consideră că „este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici”.

„În aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat și voi insista în continuare în Coaliție, ca acest principiu al solidarității între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România”, a declarat președintele PSD.

Social-democrații au vorbit și despre propunerea privind plata unei contribuții pentru Sănătate și Educație de către marile companii din țară.

„În privința Contribuției pentru Sănătate și Educație, care să fie plătită de marile companii din România, PSD consideră că măsura ar asigura cu ușurință finanțarea în primii doi ani pentru «Programul Masă Caldă în Școală», program care a fost deja agreat de toate partidele din Coaliție. De asemenea, din această contribuție, s-ar mai putea finanța achiziția de echipamente medicale și dezvoltarea rețelei naționale de centre medicale comunitare, o altă măsură prevăzută deja în Programul de guvernare 2021-2024”, mai notează PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe