RADET cere scumpirea gigacaloriei: "Am trimis un calcul la ANRSC şi le-am arătat care este costul real în momentul de faţă. Aşteptăm avizul"

RADET cere scumpirea gigacaloriei: "Am trimis un calcul la ANRSC şi le-am arătat care este costul real în momentul de faţă. Aşteptăm avizul"
Foto: mondonews.ro

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) majorarea preţului gigacaloriei.

„Am trimis un calcul la ANRSC şi le-am arătat care este costul real în momentul de faţă. Aşteptăm avizul şi Primăria Capitalei să spună da. În cazul în care spune nu (Primăria, n.r.), noi vom întreba cu ce acoperim costurile. Dacă zice da, propunerea e justificată, sperăm să se mărească cu 10-13% costurile de transport”, a spus preşedintele CA al RADET, Gabriel Dumitraşcu, transmite Mediafax.

În anul 2015 preţul energiei termice aprobate prin decizii ANRE pentru Electrocentrale Bucureşti este de 186,07 lei/Gcal pentru consumatorii casnici (o creştere de 22,88 %) şi de 216,7 lei/Gcal pentru consumatorii noncasnici (o creştere de 43,11 %). Dacă se păstrează proporţiile de până în prezent, 50% din majorare va fi suportată de consumator, iar 50% de către Primăria Capitalei prin subvenţie.

În prezent, RADET Bucureşti practică tarifele aprobate în anul 2011, în timp ce furnizorii de energie termică, apă, gaze naturale au majorat anual preţurile, spune Dumitraşcu. Potrivit acestuia, toate CET-urile au majorat tarifele cu 22-24% în perioada 2011-2014.

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022