Raed Arafat: Echipaje SMURD în toate județele ţării, până la sfârşitul anului

Raed Arafat: Echipaje SMURD în toate județele ţării, până la sfârşitul anului
Foto: evz.ro

Subsecretarul de stat al Ministerului Sănătății, Raed Arafat, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă, că la nivelul țării se înregistrează o intervenție SMURD la fiecare trei minute și că, până la sfârșitul anului, în toate județele din România vor exista asemenea echipaje.

Arafat a declarat că numărul intervențiilor SMURD a crescut extrem de mult în ultimul an, însă încă există șase județe „neacoperite” cu astfel de echipaje în ţară, fapt ce va fi rezolvat până la sfârşitul anului, prin programul de dotări al Ministerului Sănătăţii.

„Acum, la trei minute, există o intervenţie SMURD pe plan naţional. Faţă de acum doi-trei ani, numărul de intervenţii a crescut enorm, iar din punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ponderea intervenţiilor medicale tip SMURD prin echipaje de prim ajutor şi de animare este de 80%. Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de achiziţii de ambulanţe, e în curs procedura pentru elicoptere, o parte din ambulanţe vor ajunge şi la SMURD şi va permite deschiderea a încă 30-35 de echipaje în următoarele luni”, a declarat Raed Arafat.

Subsecretarul de stat al Ministerului Sănătăţii a afirmat că instituţia întenţionează să finalizeze „răspândirea SMURD, să existe în toată ţara”. În continuare, obiectivele instituţiei includ creşterea numărului de echipaje, în judeţele unde SMURD  este deja activ.

„Judeţele unde lipsesc  echipaje SMURD sunt Tulcea, Teleorman, Gorj, Covasna, Sălaj, Caraş Severin. Motivul principal e că nu au intrat în programele de dotare ale Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Administraţiilor şi Internelor, în acest an prima prioritate e să închidem punctele neacoperite şi să continuăm cu îmbunătăţirea centrelor unde există”, a adăugat Raed Arafat.

Prin acordul-cadru de achiziţie de ambulanţe şi elicoptere încheiat în acest an, vor fi cumpărate cel puţin 250 de ambulanţe şi între două şi şase elicoptere.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)