Raed Arafat: Echipaje SMURD în toate județele ţării, până la sfârşitul anului

Raed Arafat: Echipaje SMURD în toate județele ţării, până la sfârşitul anului
Foto: evz.ro

Subsecretarul de stat al Ministerului Sănătății, Raed Arafat, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă, că la nivelul țării se înregistrează o intervenție SMURD la fiecare trei minute și că, până la sfârșitul anului, în toate județele din România vor exista asemenea echipaje.

Arafat a declarat că numărul intervențiilor SMURD a crescut extrem de mult în ultimul an, însă încă există șase județe „neacoperite” cu astfel de echipaje în ţară, fapt ce va fi rezolvat până la sfârşitul anului, prin programul de dotări al Ministerului Sănătăţii.

„Acum, la trei minute, există o intervenţie SMURD pe plan naţional. Faţă de acum doi-trei ani, numărul de intervenţii a crescut enorm, iar din punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ponderea intervenţiilor medicale tip SMURD prin echipaje de prim ajutor şi de animare este de 80%. Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de achiziţii de ambulanţe, e în curs procedura pentru elicoptere, o parte din ambulanţe vor ajunge şi la SMURD şi va permite deschiderea a încă 30-35 de echipaje în următoarele luni”, a declarat Raed Arafat.

Subsecretarul de stat al Ministerului Sănătăţii a afirmat că instituţia întenţionează să finalizeze „răspândirea SMURD, să existe în toată ţara”. În continuare, obiectivele instituţiei includ creşterea numărului de echipaje, în judeţele unde SMURD  este deja activ.

„Judeţele unde lipsesc  echipaje SMURD sunt Tulcea, Teleorman, Gorj, Covasna, Sălaj, Caraş Severin. Motivul principal e că nu au intrat în programele de dotare ale Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Administraţiilor şi Internelor, în acest an prima prioritate e să închidem punctele neacoperite şi să continuăm cu îmbunătăţirea centrelor unde există”, a adăugat Raed Arafat.

Prin acordul-cadru de achiziţie de ambulanţe şi elicoptere încheiat în acest an, vor fi cumpărate cel puţin 250 de ambulanţe şi între două şi şase elicoptere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră