Raport al FMI, previziune sumbră pentru Italia. Când este estimat că țara își va reveni din criza financiară

Raport al FMI, previziune sumbră pentru Italia. Când este estimat că țara își va reveni din criza financiară
Foto: independent.md

Un raport anual realizat de Fondul Monetar Italian are o previziune sumbră pentru Italia. Țara, a treia economie a Zonei Euro, ar putea să își revina din criza financiara globală în care este din 2008 abia la mijlocul anilor 2020, potrivit The Guardian.

FMI a făcut acest anunț în contextul climatului post-Brexit.

Luni, noi pierderi pe burse au suferit băncile italiene după ce Uniunea Europeană a precizat că Guvernul condus de Matteo Renzi trebuie să respecte regulile pentru ajutoarele de stat.

“IMF afirmă că Italia își revine progresiv dintr-o recesiune profundă și prelungită, dar adaugă că acest proces de revenire este probabil să fie "prelungit și expus riscurilor", scrie sursa citată.

Riscurile decurg din întârzierile în rezolvarea calității activelor bancare, intensificarea volatilității piețelor financiare, încetinirea comerțului global, care afectează exporturile, fluxurile de refugiați și amenințările securitare, anunță FMI.

Ultima oră
12:14 - Jaqueline Cristian, a doua româncă în turul II de la Australian Open 2022. Victorie la pas cu Greetje Minnen, locul 84 mondial
12:07 - Eugen Tomac: Fuziunea cu PNL nu există la ora actuală pe agenda PMP / Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele partidului / Majoritatea liderilor au decis că se impune un nou congres
12:02 - Fuego, atac dur la adresa românilor: „Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate”
11:56 - Cristian Diaconescu: Gruparea condusă de Eugen Tomac a încercat în mod abuziv preluarea conducerii PMP. Mi-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului
11:46 - Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)
11:40 - Un tânăr de origine română a murit după ce a căzut de la etajul 9, în Rusia. Băiatul era campion la CS:GO
11:17 - Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)
11:13 - Dan Negru se lansează în politică? Anunț de ultima oră: „Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic”
11:11 - Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabil până marți în România. Harta județelor aflate sub avertizarea ANM
11:04 - Lucian Bode: Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Avem un deficit de personal uriaș, aproape 30.000 de funcții (VIDEO)