Rata dobânzii Euribor a fost manipulată timp de cinci ani! Un fost director Deutsche Bank, printre principalii acuzați

Rata dobânzii Euribor a fost manipulată timp de cinci ani! Un fost director Deutsche Bank, printre principalii acuzați

Andreas Hauschild, un fost director de la Deutsche Bank, a făcut parte dintr-un grup care timp de cinci ani a manipulat rata dobânzii Euribor, a susținut un procuror marți, în prima zi a unui proces care a început la Londra, transmite Reuters preluat de profit.ro.

Germanul se numără printre cei care au încercat să obțină un avantaj incorect asupra competitorilor. Anunțul a fost făcut de procurorul James Waddington la debutul unui proces demarat la inițiativa Biroului pentru Fraude Majore (SFO) din Marea Britanie, potrivt Agerpres.

„Veți vedea cum mai multe persoane inteligente, competitive și ambițioase au manipulat sistemul financiar global pentru a dobândi un avanataj în tranzacțiile lor”, a susținut procurorul în pledoaria de deschidere.

Mai exact, Hauschild este acuzat că, între ianuarie 2005 și decembrie 2009, alături de alți bancheri de la Deutsche Bank, Barclays, Societe Generale și alte bănci, au conspirat pentru manipularea Euribor (euro interbank offered rate), un indicator de referință care este folosit la stabilirea dobânzilor pentru contracte financiare și împrumuturi în valoare de aproximativ 180.000 de miliarde de dolari.