Război pe piața tichetelor de masă. Pricipalii trei jucători, anchetați de Consiliul Concurenței

Război pe piața tichetelor de masă. Pricipalii trei jucători, anchetați de Consiliul Concurenței
Foto: debanat.ro

Consiliul Concurenței a deschis o anchetă în privința celor mai importante trei companii din sectorul tichetelor de masă în privința folosirii unor practici concurențiale interzise pentru eliminarea de pe piață a companiilor mai mici, anuță un comunicat al instituției.

Companiile vizate de această investigație sunt Edenred, Sodexo Pass şi Cheque Dejeuner, inspectorii de la Consiliul Concureței efectuând la sediile și sucursalele acestora o serie de controale inopinate.

„Inspecţiile au avut loc în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei, privind o posibilă înţelegere între aceste companii în vederea eliminării de pe piaţă a celor doi concurenţi mai mici, Romticket şi Ascendi. Investigaţia pe piaţa emiterii, gestionării şi comercializării tichetelor de masă a fost declanşată ca urmare a unei plângeri primite de autoritatea de concurenţă”, spun oficialii Consiliului.

Companiile care încalcă legislația concurenței riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, dar în cazul în care cooperează cu instituțiile statului pot obține reducerea sau chiar scutirea de amendă.

“Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor. Reamintim că, din septembrie 2009, autoritatea română de concurenţă a adoptat noile instrucţiuni privind politica de clemenţă, instrucţiuni care se aplică atât înţelegerilor orizontale, cât şi restricţionărilor verticale foarte grave”, se mai arată în comunicat.

Legislația română interzice orice tip de înțelegeri între companii sau grupurile de companii care să ducă la denaturarea concurenței.

Valoarea unui tichet de masă în luna decembrie este de 9 lei. Această valoare pentru beneficiari este stabilită și actualizată prin ordin de către ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Ultima oră
19:45 - Germania îndeamnă la „prudență” în analizarea sancțiunilor pentru Rusia. Olaf Scholz: Trebuie să fim capabili să acționăm în caz de urgență
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)
17:07 - Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos în Turcia: Mai multe persoane au murit sau au fost rănite în accidente rutiere. Numeroase localități au rămas izolate (VIDEO)