Reprezentanții Lukoil vor să aibă o discuție cu oficialii români. Compania nu exclude retragerea din România (VIDEO)

Reprezentanții Lukoil vor să aibă o discuție cu oficialii români. Compania nu exclude retragerea din România (VIDEO)

Cu un sechestru de peste 2 miliarde de euro pus pe bunurile și conturile SC Petrotel Lukoil SA, compania Lukoil apelează la bunăvoinţa autorităţilor, informează B1 TV.

Conducerea rafinăriei cere o întâlnire cu oficialii români în care să explice situația în care a ajuns Lukoil, aceea de a fi anchetată pentru spălare de bani. Compania petrolieră rusă nu exclude, însă, varianta de a se retrage din România dacă se va pune poprire pe conturile companiei.

”Am fi mai mult decât fericiţi dacă am putea să ne adresăm şi să avem o discuţie cu Guvernul din România. Nu avem planuri de închidere a rafinăriei. Rafinăria este funcţională astăzi, dar dacă se va pune poprire, va trebui să facem asta. Dacă ne forţează să facem asta, pentru că nu ne lasă să operăm, practic o să afecteze şi economia românească şi va avea un impact negativ şi asupra angajaţilor. Acuzaţia principală era că ascundem bani din cauza dezechilibrului dintre importuri şi exporturi. Asta e o acuzaţie nebunească”, a declarat Thomas Mueller, în cadrul unei conferințe.

Reprezentanții Lukoil cer organizarea unei întruniri cu oficialii români