Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul pregătește abrogarea unei prevederi valabile în starea de alertă (VIDEO)

Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul pregătește abrogarea unei prevederi valabile în starea de alertă (VIDEO)
Foto: Pixabay

Restanțierii la energie electrică și gaze ar putea fi debranșați. Guvernul ar pregăti abrogarea prin Ordonanță de Urgență a prevederii valabile în starea de alertă. Decizia vine în contextul în care industria de profil a acumulat restanțe la plata facturilor de consum în valoare de aproape un sfert de miliard de lei, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cei cu datorii la curent și gaze vor putea fi debranșați. Planul Guvernului

Ministrul Energiei le pregătește românilor o surpriză deloc plăcută. Furnizorii ar putea să taie curentul și gazele celor care au restanțe la plata facturilor, anunță publicația Forbes.

Guvernul ar lua această variantă în calcul în condițiile în care industria de profil ar avea de adunat datorii de aproape un sfert de miliard de lei de la consumatori casnici. Acum, unii românii își amână plata facturilor pentru că știu că nu vor fi debranșați.

Se întâmplă așa de anul trecut, când România era în starea de urgență, iar Guvernul a decis ca oamenii să aiba și curent, și gaze naturale ca să nu fie și mai afectați de pandemie.

Acum, Ministerul Energiei anunță că sunt mari dificultăți de plată pe piața de profil și că a venit momentul revenirii la situația din 2019 în ceea ce privește termenele de plată a facturilor la gaze și curent din partea consumatorilor casnici.

„Considerăm că încă de atunci nu a fost o măsura care să vină în interesul consumatorului.

Îi ajuți pe cei care într-adevăr trebuie să fie ajutați, cei care nu pot să-și plătească facturile, care ar fi avut probleme de natură finaciară prin pierderea locului de muncă sau prin reducerea veniturilor și nici de cum cu o lege care să meargă la general și care i-a ajutat pe cei care nu aveau nevoie.

Trebuie să înțelegem că orice neplată a facturii generează costuri suplimentare pentru ceilalți consumatori”, a declarat Dumitru Chisăliță, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

În Romania, potrivit Forbes, există aproape 9 milioane de consumatori casnici și peste 330 de mii de consumatori noncasnici de curent electric.

Ultima oră
14:53 - Fraudă în numele Enel. Dacă și tu ai fost sunat de către necunoscuți pentru a schimba brusc furnizorul de gaze e posibil să fi luat o mare țeapă. Sute de români au fost păgubiți
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”