Robert Cazanciuc: Pensiile magistraților corupți vor fi tăiate

Robert Cazanciuc: Pensiile magistraților corupți vor fi tăiate
Foto: evz.ro

În urma unei ședințe a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ministrul Justiției, Robert Cazanciuc a declarat, marți, că pensiile magistraților corupți vor fi tăiate.

Nu se pune problema de o modificare a ceea ce am propus noi pentru că noi am adus pe masa CSM un text pentru a fi dezbătut. În urma unei dezbateri, au rezultat câteva propuneri tehnice din partea CSM care vor fi însușite de minister și am convenit asupra acestor categoiii de infracțiuni, domeniul de aplicare a legii. Am stabilit că această lege, atunci când va intra în vigoare se va aplica și celor ce au fost condamați pentru fapte de corupție. Cei care în momentul de față au fost condamnați nu vor mai beneficia de pensie din momentul în care legea va intra în vigoare”, a declarat Cazanciuc.

Ministrul Cazanciuc a subliniat că legea nu poate fi aplicată retroactiv, în sensul că magistrații condamnați nu vor fi puși să înapoieze banii primiți, însă de îndată ce legea va intra în vigoare, plata pensiilor către aceștia va fi sistată.

Nu putem vorbi de lege retroactivă, cei care au această pensie acum până în momentul în care legea va intra în vigoare vor beneficia de ea, dar din momentul intrării în vigoare, această plată se va sista imediat„, a susținut ministrul Justiției.

Proiectul de lege ar urma să ajungă în parlament la îneputul lunii septembrie.