România înregistrează cel mai mare preț spot al energiei electrice din istorie

România înregistrează cel mai mare preț spot al energiei electrice din istorie
Sursa foto: Pixabay

Prețul mediu al pieței spot de energie electrică de la București a atuns un nou record, ajungând pentru ziua de livrare 15 sepembrie la 831 de lei/MWh.

Acesta este cel mai mare preț din istorie, după un precedent maxim istoric înregistrat la începutul lunii august, când prețul mediu zilnic al pieței pentru ziua următoare pentru energia tranzacționată în data de 2 august cu livrare 3 august a fost de 672 de lei/MWh, scrie economica.net.

În euro, prețul mediu al pieței pot de la București pentru energia cu livrare în data de 15 septembrie este de 168 de euro/MWh.

Pe intervale orare, cel mai mare preț este înregistrat pentru energia livrată în intervalul orar 20-21, 196 de euro/MWh. În acea oră, România importă energie din rețeaua ungară la o putere de 741 MW, deci putem deduce că importul a fost mai ieftin. În lei, prețul de la acea oră este de 971 de lei/MWh, destul de aproape de maximumul istoric orar al pieței de la București, de 1.031 de lei/MWh, înregistrat tot luna trecută, mai precis pentru  energia cu livrare în data de 6 august, la ora 21.00.