România, în vizorul investitorilor din Emiratele Arabe Unite: Ce companii vor să facă afaceri în țara noastră 

România, în vizorul investitorilor din Emiratele Arabe Unite: Ce companii vor să facă afaceri în țara noastră 
Foto: pixabay.com

România este din ce în ce mai des ținta investitorilor din Emiratele Arabe Unite. Un exemplu în acest sens este recenta semnare, la București, a unui printr-un memorandum de către ministerul român al Transporturilor şi compania guvernamentală DP World din Emiratele Arabe Unite, referitor la infrastructura portuară și transporturile maritime, informează jurnalistii.ro.

Potrivit reprezentanților companiei din Emirate, aceștia văd Portuil Constanța drept principala poartă de intrare în Europa dinspre China.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul este interesat de „o prezență substanțială a companiilor emirateze în acest sector”.

”Încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România“, a declarat, luni, prim-ministrul.

Și compania Al-Dahra din Abu Dhabi vrea să își continue investițiile în țara noastră. După ce a preluat recent Agricost, cea mai mare fermă de cereale din Europa, într-o tranzacţie de circa 200 de milioane de euro, gigantul din Emirate ia în calcul și preluarea fermei Agroindaf, din jusțul Ilfov, potrivit zf.ro. Este vorba despre furnizorul de lapte al fabricii franceze Danone.

Urmăriți B1TV.ro și pe