Românii consumă shaorma de aproape 80.000 de euro pe zi

Românii consumă shaorma de aproape 80.000 de euro pe zi
Foto: ziarulring.ro

Afacerile cu shaorme și mâncare chinezească prosperă în România în condițiile în care astfel de produse sunt considerate o alternativă pentru un prânz consumat la birou, la care se adaugă consumul ridicat din zilele de week-end.

Potrivit unei estimări Capital, cea mai populară mâncare este shaorma, însă după valoarea medie a comenzii, cel mai mult, românii plătesc pe mâncarea chinezească.

Bucureștenii cheltuie, anual, circa 65 de milionae de euro pe shaorme, pizza și mâncare chinezească.

Aceste trei segmente reprezintă aproximativ 15%-20% din piața de fast-food din România. Shaorma este cea mai căutată când vine vorba de o masă rapidă, cu vânzări de circa 80.000 de euro pe zi), în timp ce pentru comenzile la domiciliu se preferă pizza. Pentru 2012 se așteaptă la o creștere cu 10% pe segmentul de livrare la domiciliu.

Și pe segmentul de mâncare chinezească a cescut cererea, aceasta ajungând la 4% din totalul pieței de fast-food, la nivel național.

Cifrele vehiculate ar putea fi mult mai mari înrealitate, mai arată sursa citatăl având în vedere că multe dintre firmele care operează pe această piața, în special jucătorii mici, operează la negru.

Tags: