Românii vor trebui să ţină piept unui nou val de scumpiri! TVA-ul scade, prețurile cresc (VIDEO)

Românii vor trebui să ţină piept unui nou val de scumpiri! TVA-ul scade, prețurile cresc (VIDEO)
foto: fblog.futurebrand.com

Preţurile alimentelor din supermarketuri ar putea creşte cu până la 25%, anunţă comercianţii. De altfel, analiştii susţin că încă de luna trecută găsim la raft produse, în special cele care care conțin zahăr, mult mai scumpe faţă de anii trecuţi. În aceste condiţii, măsura scăderii TVA pare derizorie, arată B1 TV.

Daniel Constantin, ministru al Agriculturii când a fost scăzut TVA-ul, spune că majorarea prețurilor are la bază lipsa de facilităţi pentru producătorii autohtoni. Există însă o lege care stă pe masa lui Klaus Iohannis.

Nici producătorii nu înţeleg cum cresc preţurile la raft atât timp cât de la ei materia primă pleacă mai ieftină decât anul trecut.

Românii vor trebui să ţină piept unui nou val de scumpiri! TVA-ul scade, prețurile cresc

#DIRECT_ONE_vkm22f#

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)