Românul care primește bani pentru 149 de contracte de muncă active. Cum reușește „performanța”

Românul care primește bani pentru 149 de contracte de muncă active. Cum reușește „performanța

Majoritatea românilor lucrează în baza unui singur contract, cel obișnuit, contractul individual de muncă. Alții au 2-3 contracte, de regulă pe drepturi de autor. Din punct de vedere al numărului de angajamente active, lider detașat la nivel național este un salariat cu nu mai puțin de 149 de contracte.

Contractele acestuia sunt cu normă parțială, iar veniturile pe care le încasează nu sunt colosale. În baza contractelor însumate, salariatul românîncasează luna suma de 3.300 de lei, ceea ce înseamnă în medie, 22 de lei/contract.

În România, alți 400 de salariați au câte 10 contracte active, peste 660 au câte 9 contracte, iar aproape 800 au 8 contracte concomitent, informează Economica.net, în baza unor date colectate de la Inspecția Muncii. Potrivit legii în vigoare, nu există o limită a numărului de angajamente active pentru un angajat.

Ce se întâmplă cu salariul minim

Printre cele mai importante decizii ale Guvernului la început de an este majorarea salariului minim brut. Proiectul se află încă în proces de avizare.

„Salariul minim a fost astăzi (n.r. – miercuri, 30 decembrie) în primă lectură. Ştiţi foarte bine, este o decizie de a creşte la 2.300 de lei şi aceasta va fi valoarea salariului minim de la 1 ianuarie. Nu a fost adoptată astăzi, am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”, a spus Cîţu pe 30 decembrie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, anunţă Agerpres.

Premierul Cîţu a adăugat că decizia majorării salariului minim la 2.300 de lei a fost deja luată de Guvern.

Ultima oră
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)