FOAME MARE de BANI după DEZASTRUL BUGETAR: Statul stoarce de la companii tot profitul! Romgaz, obligată să vireze o sumă IMENSĂ sub formă de dividende suplimentare

FOAME MARE de BANI după DEZASTRUL BUGETAR: Statul stoarce de la companii  tot profitul! Romgaz, obligată să vireze o sumă IMENSĂ sub formă de dividende suplimentare

Statul stoarce companiile la care este acţionar majoritar de tot profitul, în condițiile în care deficitul bugetar este foarte mare, existând riscul de a fi depășit.

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al uneia dintre cele mai mari companii româneşti – Romgaz – a solicitat acesteia distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar de 1,3 lei/acțiune, adică să vireze statului statului suma de 501 milioane lei.
Miercuri, Consiliul de Administrație al Romgaz s-a executat şi a aprobat cererea ministerului Energiei.

Această sumă se adaugă dividendelor de 1,9 miliarde de lei distribuite deja din profitul pe 2017 și din profitul reportat.
Practic, societatea este obligată să repartizeze acționarilor aproape întreg câștigul, în loc să-l investească în proiecte noi, scriehotnews.ro.

Alejandro Hajdenberg, reprezentant al FMI, a spus recent că deficitul bugetar ar putea ajunge la 3,6% din PIB, peste ţinta de 3% din PIB.
La finalul lunii septembrie, deficitul bugetar a ajuns la 16,8 miliarde lei (1,77% din PIB), fiind cu 10 miliarde lei mai mare față de primele nouă luni ale anului trecut, adică mai mult decât dublu.

În acest context, nu este exclus ca și alte companii de stat cu profit să fie „mulse” de tot profitul, fiind obligate să distribuir dividende suplimentare pe final de an.
Una din aceste companii ar putea fi şi Hidroelectrica.