Funcționarii publici se revoltă. „Salariile angajaţilor bugetari se acordă în mod discreţionar”. Acuzaţii grave la adresa Olguţei Vasilescu

Funcționarii publici se revoltă. Salariile angajaţilor bugetari se acordă în mod discreţionar. Acuzaţii grave la adresa Olguţei Vasilescu

Scandal după ce Guvernul a anunţat că nu toţi bugetarii îşi vor primi salariile înainte de Paşte.
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) acuză faptul că salariile bugetarilor se acordă în mod discreţionar şi solicită Ministerului Muncii să comunice motivele pentru care angajaţii ministerului nu au primit salariile înainte de sărbătorile pascale, similar celorlaţi bugetari, aşa cum a dat asigurări premierul Viorica Dăncilă.

„Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici – SNFP, organizaţie sindicală care reprezintă funcţionari publici şi personal contractual de la nivelul Administraţiei Publice Centrale şi Locale, solicită public Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să comunice motivele pentru care angajaţii sistemului instituţional al Ministerului Muncii nu au primit, la fel ca celelalte categorii de bugetari, drepturile salariale înaintea Sărbătorilor Pascale, aşa cum ne asigura prim-ministrul, doamna Viorica Dăncilă, în declaraţiile publice din zilele precedente”, se arată într-un comunicat al sindicatului, citat de Agerpres.

„Decizia de a nu acorda drepturile salariale înaintea Paştelui a produs o dezamăgire extrem de mare în rândul angajaţilor sistemului instituţional al Ministerului Muncii, având în vedere faptul că, în mod tradiţional, Sărbătoarea Paştelui implică pentru toate familiile de români cheltuieli suplimentare. Considerăm că, la fel ca şi celelalte categorii de angajaţi, membrii noştri de sindicat din cadrul sistemului instituţional al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale ar fi apreciat foarte mult o decizie în acest sens”, mai spun sindicaliştii.

Miercuri, Ministerul Muncii a anunţat că angajaţii instituţiei „nu au solicitat plata în avans a salariilor, care vor fi achitate la termen, pe 15 ale lunii, motiv pentru care MMJS nu a făcut o solicitare de devansare a termenului către Ministerul de Finanţe”.