Salariile în BNR, un mister! Isărescu îşi ţine secrete veniturile, invocând regulamente europene (VIDEO)

Salariile în BNR, un mister! Isărescu îşi ţine secrete veniturile, invocând regulamente europene (VIDEO)

Veniturile şefilor BNR rămân un mister. De 9 ani Mugur Isărescu nu şi-a făcut public salariul încasat din funcţia de guvernator, transmite B1TV.

Atitudinea acestuia a fost urmată şi de ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie. Şefii BNR au invocat regulamentele europene pentru această secretomanie. Cu toate acestea, în străinătate, guvernatorul Băncii Centrale Europene îşi face publice veniturile în fiecare an.

De când România a intrat în Uniunea Europeană, Mugur Isărescu refuzat să îşi mai facă public salariul. Guvernatorul BNR a invocat regulamentele europene. La fel au făcut şi ceilalţi membri ai consiliului de administraţie. Ultimele declaraţii din 2007 indicau un nivel salarial cuprins între 5.000 şi 7.000 de euro lunar

În prezent, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar, Isărescu ar câştiga 15 mii de euro lunar

În timp ce Isărescu se foloseşte de aceste chichiţe pentru a nu îşi face public salariul, Mario Draghi, guvernatorul Băncii Cen­trale Europene şi şeful lui Isă­rescu în Consiliul General de la Frankfurt, şi-a publicat salariul pe 2015 chiar în raportul anual al instituţiei pe care o conduce.

Draghi a încasat anul trecut un salariu anual brut fără bonusuri şi sporuri de 385 de miide euro, adică aproximativ 32 de mii de euro pe lună.

Salariile în BNR, un mister!

#DIRECT_ONE_wvw4nt#

Tags: