Sanitas: Salariile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială vor creşte cu 100 lei din ianuarie

Sanitas: Salariile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială vor creşte cu 100 lei din ianuarie
Foto: mediafax.ro

Federaţia Sanitas a renunţat la protestele anunţate, după ce Guvernul le-a promis sindicaliştilor că din ianuarie 2015 vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la MFP.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, că în cadrul discuţiilor pe care sindicaliştii le-au avut, miercuri, cu premierul Victor Ponta, s-a stabilit ca salariile pentru angajaţii din sistemul sanitar şi cei din asistenţă socială să fie majorate cu 100 de lei, din 1 ianuarie 2015, informează Mediafax.

Acesta a precizat că Guvernul s-a angajat şi să finalizeze în 30 de zile negocierile privind contractul colectiv de muncă în domeniul sanitar şi să înceapă discuţii pentru eliminarea problemelor apărute în aplicarea Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Sindicaliştii au mai cerut extinderea numărului de unităţi care să intre în contractul colectiv de muncă din asistenţă socială.

Tags: