Se scumpesc benzina și motorina. Prețurile carburanților din România, comparate cu cele din restul lumii

Se scumpesc benzina și motorina. Prețurile carburanților din România, comparate cu cele din restul lumii

În prima parte a perioadei de pandemie de COVID-19, prețurile la carburanți au scăzut drastic. Bucuria șoferilor însă, începe să se năruie, odată cu relaxarea măsurilor de izolare.

Traficul din orașe a început să fie din ce în ce mai greu, iar șoferii din București o știu cel mai bine. Traficul pe bulevardele din Capitală a devenit un calvar, în special la orele de vârf. Pentru că cererea a crescut foarte mult, și prețurile la carburant au început să tindă spre cele de dinainte de pandemie.

Prețul motorinei, mai scump în România față de media la nivel global

O analiză realizată de GlobalPetroPrice.com reflectă evoluția prețurilor la carburanți, în ultimele luni.

Prețul la benzină și motorină a început să scadă de la jumătatea lunii martie. În România, prețul mediu pentru un litru de motorină a ajuns în ultima săptămână la 4,58 lei, în condițiile în care minimul înregistrat a fost de 4,42 lei, în data de 18 mai. În acest moment, prețul mediu al unui litru de motorină în lume este de 4,42 lei.

Cea mai ieftină motorină din lume este în Arabia Saudită (0,13 dolari/litru), Iran (0,16 dolari/litru) și Sudan (0,16 dolari/litru). Cea mai scumpă motorină se găsește în Hong Kong (1,84 dolari/litru), Suedia (1,54 dolari/litru) și Norvegia (1,54 dolari/litru).

Hong Kong, campioana prețurilor piperate la carburanți

În ceea ce privește benzina, în România, prețul minim înregistrat pentru un litru a ajuns la 4,22 lei, pe data de 18 mai. Înainte, benzina era cu 50-60 de bani mai scumpă. În ultima săptămână, în lume, prețul mediu pentru un litru de benzină este de 4,40 lei/litru.

Cea mai ieftină benzină se găsește în Venezuela (0,02 dolari/litru), Iran (0,08 dolari/litru) și Sudan (0,14 dolari/litru). Cea mai scumpă benzină din lume este în Hong Kong (2,24 dolari/litru), Republica Centrafricană (1,8 dolari/litru) și Olanda (1,73 dolari/litru). În Bulgaria, prețul mediu este de 0,95 dolari/litru,în Ungaria, 1,13 dolari/litru, iar în Moldova, 0,91 dolari/litru.

Ultima oră
08:22 - Bolnavii COVID, transportați cu autobuzul. Raed Arafat confirmă creșterea capacității de transport al persoanelor infectate
00:17 - Ludovic Orban: „Marea majoritatea a oamenilor care au rămas lângă mine, fiindcă se luptă cu un întreg sistem, au dat dovadă de caracter” / Ce a spus despre Adrian Oros și Alexandru Nazare (VIDEO)
00:06 - Ludovic Orban: „De când a apărut gașca demolatoare, PNL s-a prăbușit. A ajuns la sub 15%. PSD, AUR și USR s-ar bucura să fie alegeri anticipate” (VIDEO)
23:54 - Ludovic Orban: Ce mi s-a părut ciudat e că președintele Klaus Iohannis a avut un comportament total în pandemie în 2021 față de 2020, când a anunțat restricții și în campanie electorală (VIDEO)
23:36 - Ludovic Orban, despre proiectul „România Educată”: După șapte ani de zile, președintele Klaus Iohannis a venit și el cu o broșură în care jumătate din spații sunt ocupate cu poze cu el (VIDEO)
23:12 - Cum se va numi partidul lui Ludovic Orban: „Va fi o soluție necesară pe scena politică” (VIDEO)
23:11 - Ludovic Orban: Eu, în viața mea, nu i-am făcut decât bine lui Klaus Iohannis, dar nu știu dacă am făcut bine României / M-am retras în favoarea lui în 2014 (VIDEO)
22:55 - Ludovic Orban: Eu nu știu ce urmărește Klaus Iohannis, dar pot să constat efectele acțiunilor sale. PNL s-a prăbușit, a fost făcută praf coaliția și România a fost bagată într-o criză politică și guvernamentală (VIDEO)
22:48 - Ludovic Orban: „Conform statutului PNL, premierul României sunt eu” (VIDEO)
22:14 - Ludovic Orban: Prin desemnarea lui Dacian Cioloș, Klaus Iohannis n-a făcut decât să prelungească și chiar să adâncească criza politică. Nu îl putea desemna pe Florin Cîțu și avea nevoie de un candidat de sacrificiu (VIDEO)