Șeful BCE, Mario Draghi, despre situația Greciei: Reformarea sistemului de pensii va asigura plata pensiilor pe termen lung

Șeful BCE, Mario Draghi, despre situația Greciei: Reformarea sistemului de pensii va asigura plata pensiilor pe termen lung
Foto: economiaweb.it

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a precizat, într-o scrisoare publicată vineri, că Grecia trebuie să-și reformeze sistemul de pensii pentru a se asigura că va putea plăti integral pensiile în anii următori, informează Reuters.

”Implementarea deplină a acestor reforme vor îmbunătăți sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen lung. (…) Sustenabilitatea sistemului de pensii este crucială din perspectiva echității sociale și nu în ultimul rând deoarece este necesar ca statul elen să se asigure că poate plăti pensiile pe termen lung”, susține șeful BCE în răspunsul la o scrisoare primită de la un membru al Parlamentului European.

Duminică vor avea loc alegeri legislative anticipate în Grecia. Partidul de stânga Syriza și rivalul său conservator conduc în sondajele de opinie.

Luna trecută, Comisia Europeană a semnat un memorandum de înțelegere cu Grecia, pentru un nou program pe trei ani. Syriza a promis că va implementa prevederile celui de-al treilea acord de asistență financiară, dar negociază în anumite domenii, cum ar fi contractele colective de muncă și reformarea pensiilor.
 

Tags: