Sindicaliştii din Poliţie vor picheta sediul Guvernului și sediile PSD şi PNL. Vor aplicarea Legii salarizării

Sindicaliştii din Poliţie vor picheta sediul Guvernului și sediile PSD şi PNL. Vor aplicarea Legii salarizării
Foto: Poliția Română / Facebook

Sindicaliştii din Poliţie vor picheta astăzi sediul Guvernului, dar şi cele ale PSD şi PNL, pentru a cere aplicarea Legii salarizării şi actulizarea normei de hrană.

Sindicaliștii cer să li se achite restanțele din 1 ianuarie 2022

Ei au protestat marți, în faţa Ministerelor de Interne şi al Muncii, după ce săptămâna trecută s-au adunat în faţa Ministerul de Finanţe. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Vasile Zelca, spune că drepturile lor și ale pensionarilor militari sunt ignorate de Guvern.

Vasile Zelca pentru Radio România Actualități: „Ne dorim o normalitate în ceea ce privește salarizarea polițiștilor, de fapt a familiei ocupaționale apărare, ordine publică, siguranță națională, pentru că noi trebuie să acționăm la pachet, nu avem altfel cum. Noi nu cerem majorări.

Noi cerem să ni se achite restanțele pe care le avem de încasat începând cu 1 ianuarie 2022, dată de la care Legea 153 privind salarizarea bugetarilor trebuia aplicată în întregul său.”
În replică, ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a transmis că deocamdată se lucrează la identificarea unei soluții pentru majorarea salariului minim.

Urmăriți B1TV.ro și pe