Situația privatizării Oltchim va fi discutată în ședința de joi a CSAT

Situația privatizării Oltchim va fi discutată în ședința de joi a CSAT
Foto: gov.ro

Situația privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea urmează să fie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, de joia viitoare.

Subiectul ar putea fi introdus pe ordinea de zi a ședinței CSAT, dată fiind amploarea pe care a luat-o acest caz.

Primul ministru Victor Ponta a convocat, luni, o ședință la guvern la care participă ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, ministrul Justiției, Mona Pivniceru, și ministrul Finanțelor Florin Georgescu.

Câștigătorul licitației pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu, a declarat că nu a putut semna contractul de vânzare – cumpărare a combinatului din cauza unor serii de nereguli.

„Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim. Constat că în afară de o ștampilă adaugată pe vechiul contract nu este nicio diferență. Lipsesc anexele, lipsesc paragrafe, certificate, o mulțime de amănunte”, a declarat luni Dan Diaconescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la sfârșitul ședinței PSD de luni, că Dan Diaconescu nu are banii necesari pentru cumpărarea acțiunilor Oltchim și nici intenția de a deschide combinatul, urmând ca o nouă privatizare să fie reluată anul viitor.

În plus, Victor Ponta l-a acuzat  pe democrat liberalul Adriean Videanu că acționează în înțelegere politică cu acesta pentru a acoperi fraudele făcute de PDL la combinat.