Situație fără precedent: Ministrul Costin Borc le-a mărit salariile subordonaților, deși inițial îi criticase că nu fac nimic

Situație fără precedent: Ministrul Costin Borc le-a mărit salariile subordonaților, deși inițial îi criticase că nu fac nimic
Foto: gov.ro

Costin Borc, vicepremierul și ministrul Economiei, a mărit salariile subordonaților cu 40 la sută, în condițiile în care tocmai ce îi criticase că nu fac nimic și nu-și dau tot interesul în munca lor.

“Două treimi din angajații Ministerului Economiei sunt dezinteresați sau chiar le pun bețe în roate celor care vor să muncească”, a declarat ministrul Costin Borc.

Chiar dacă situația nu este deloc una prea bună, ministrul a precizat că legea nu îi permită să-i scoată din funcție pe cei care nu fac performanță. Un stimul în acest sens gândit de ministru fiind creșterea salariilor.

“În aprilie, guvernul Cioloș a emis – cu multă discreție, adică fără vreo dezbatere prealabilă și fără explicații privind urgența sau necesitatea acestor măsuri – o ordonanță de urgență prin care majora cu 40% salariile angajatilor din ministerul Economiei. 40%. Inițiator: ministrul Costin Borc”, a scris jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

„Acum, vine domnul Borc si ne spune, pasiv-agresiv: "Regulamentele sunt foarte clare, eu nu pot sa demit pe nimeni din minister. As putea la finele anului, e in ianuarie, si va fi alt ministru, sa il evaluez si sa-i spun ca nu e bun. As zice asa: o treime ar vrea sa faca lucruri, o treime sunt neutri, nu-i intereseaza deloc, si aia care pun talpi". Acestor oameni le-a marit chiar Borc salariile cu 40%. Ar putea să le taie salariile, tot prin OUG, dacă nu poate sa îi dea afară. PS: renunț la comparatii patetice cu mediul privat”, a adăugat Mircea Marian.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)