Sony anunță reînceperea activității în cadrul rețelei PlayStation

Sony anunță reînceperea activității în cadrul rețelei PlayStation

Reprezentanții grupului japonez Sony au anunțat că rețeaua de jocuri video PlayStation va funcționa din nou începând de duminică, relatează BBC.

Cei care se vor bucura primii de serviciile Sony sunt utilizatorii din Statele Unite, Australia, Europa, Noua Zeelandă și Orientul Mijlociu, urmând ca fanii PlayStation japonezi să mai aștepte câteva zile.

Vestea cea bună vine după trei săptămâni, timp în care Sony a avut de-a face cu cea mai mare criză din istoria companiei.

Pe 27 aprilie compania Sony și-a anunțat utilizatorii PlayStation că informațiile personale, inclusiv detaliile bancare s-ar putea să fi fost furate, în urma unui atac informatic.

Pe blogul oficial PlayStation reprezentanții companiei au postat o listă cu datele care ar fi fost furate, respectiv nume, adresă, țară, adresa de e-mail, data nașterii, datele de logare PlayStation și ID-urile online.

La doar câteva zile distanță, reprezentanții companiei aveau să anunțe că datele personale a încă 25 de milioane de utilizatori și rețeaua de jocuri de PC Sony Online Entertainment au fost atacate din nou de hackeri.

Pe 2 mai Sony a anunțat că își cere scuze pentru atacul informatic și și-a asigurat clienții că îi va compensa, iar într-un timp relativ scurt rețeaua PlayStation va reveni la normalitate.

Citește AICI mai multe despre atacul cibernetic care a afectat milioane de utilizatori.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)