Studiu: Produsele cumpărate online, mai ieftine cu până la 40% față de cele din magazinele tradiționale

Studiu: Produsele cumpărate online, mai ieftine cu până la 40% față de cele din magazinele tradiționale
Foto: businessinsurance.org

Produsele cumpărate online pot fi cu până la 40% mai ieftine față de  cele achiziţionate din magazinele tradiţionale, potrivit unui studiu al Millward Brown, citat de Mediafax.

”Rezultatele studiului «Price Index» arată că produsele din magazinele online pot avea preţuri cu 5% până la 43% mai mici faţă de preţurile din magazinele clasice”, arată Millward Brown România.

Cele mai mari diferenţe fiind înregistrate la parfumuri, cărţi, electronice şi electrocasnice.  Astfel, parfumurile sunt cu până la 43% mai ieftine în mediul online, urmate de cărţi – 27%, cuptoare cu microunde – 18%, tablete -16%, laptop-uri – 15%, telefoane – 14%, espressoare – 13%, maşini de spălat – 10%, aspiratoare – 6%, televizoare – 5%, scutece – 5%, frigidere – 4%, aparate foto – 3% şi hrană pentru animale – 1%.

Studiul, realizat în prima parte a lunii octombrie, a luat în calcul 15 categorii şi 150 de produse. Pentru fiecare categorie au fost analizate câte 10 produse alese aleator din 27 de magazine online şi offline, magazinele fiind selectate după relevanţa lor în categorie.

Indicele de preţ a luat în calcul preţul de vânzare la un moment dat, care include, acolo unde a fost cazul, promoţiile din acel moment, fiind comparate doar produse care au caracteristici tehnice identice, precizează firma de cercetare de marketing.

Tags:
Ultima oră
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie
09:09 - Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces