Succes pentru Orange România. A preluat 54% din acțiunile unui alt gigant din industrie, pentru sute de milioane de euro

Succes pentru Orange România. A preluat 54% din acțiunile unui alt gigant din industrie, pentru sute de milioane de euro
Orange

Succes de răsunet pentru Orange România. Compania a preluat 54% din acțiunile Telekom România, deținute de Hellenic Telecmmunications Organization (OTE). Tranzancția a fost făcută pentru 295,6 milioane de euro.

OTE estimează distribuirea către acționari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare și răscumpărări adiționale de acțiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este așteptată în cursul anului 2021.

„Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia și îmbunătățește viziunea pe termen lung privind creșterea și valoarea pentru acționari. În România, aceasta va sprijini creșterea Telekom Romania Communications și competitivității în piață, în beneficiul clienților și al societății românești.

OTE rămâne pe piața din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piață”, a transmis Michael Tsamaz, președinte al Consiliului de Administrație și Director General OTE.

Cine este director general la Orange România

Noua denumire a companiei de telefonie este Telekom Romania Communications, parte a grupului Orange. Andrei Popovici este noul CEO al companiei, iar CEO Orange România a rămas Liudmila Climoc.

Peste 900.000 de clienți cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces în următoarele luni la conectivitate mobilă în rețeaua Orange. Transferul între cele două rețele mobile se va desfășura gradual, iar toate schimbările vor fi comunicate în avans, potrivit Revistei Biz.