Suma uriaşă pe care o are de plătit furnizorului de electricitate un prahovean. „La noi nu e fabrică!”

Suma uriaşă pe care o are de plătit furnizorului de electricitate un prahovean. „La noi nu e fabrică!”
Foto simbol: Pixabay

Proprietarul unui imobil din Sinaia a avut parte de șocul vieții când a văzut factura la lumină. Suma pe care furnizorul de energie electrică spune că o are de plată depăşeşte 23.000 de lei.

Acesta este convins că suma uriașă este nejustificată și că s-a produs o eroare, chiar dacă în cauză este vorba despre o vilă cu zece camere, unde sunt montate becuri economice (LED).

Deşi este vorba despre consumul de curent al unei vile pe o perioadă de patru luni şi jumătate, suma este totuşi enormă, susţine administratorul clădirii. ”În mod normal, factura de curent era undeva la 1.000 de lei pe lună, cel mai mult am avut de plată 1200- 1300 lei pe lună, pentru că la noi nu este fabrică, nu folosim utilaje sau alte echipamente care să consume energie electrică.

În plus, avem becuri LED în toată clădirea”, explică administratorul proprietăţii., potrivit adevarul.ro.

De unde a început calvarul?  Problema pare să fi apărut undeva în luna mai, atunci când a fost schimbat contorul electric.

Aparatul a început să măsoare cosnumul de energie electrică de la zero, iar în luna octombrie indica un consum total, în perioada mai-octombrie 2021, de aproximativ 6000 de Kwh. Pentru acest consum, factura nu ar fi trebuit să depăşească 7000 de lei, susţine proprietarul. Totuşi pe factura apare un consum activ pentru perioada menţionată de peste 33.000 de Kwh şi nimeni nu poate explica de unde a apărut această diferenţă uriaşă.